Navigasjon

Forstå historien, forstå deg selv

Hvordan finne kilde på FamilySearch?

Kanskje har du kommet over FamilySearch.org og funnet ut at deres søkemotor kan ofte være veldig behjelpelig med å finne data som er transkribert fra kirkebøker? Da har du sikkert også lurt på hvilken kirkebok dette er hentet fra – men det er ingen enkel og direkte måte å finne ut av referansen på.

Men det finnes en måte – legg merke til filmnummeret som er opplyst nederst; i dette tilfelle har jeg søkt etter «Ole Brudvik» og funnet ut at han giftet bort en datter ved navn Andrea den 27. mai 1884. Som lokalkjent er det greit å finne kirkeboken, men for andre kan det være noe mer knot. Derfor ta nummeret «124524» og kopier dette.

fs-1

Øverst på siden ser du følgende menyelementer. Det du er interessert i å velge er menypunktet som heter «Catalog». Trykk på denne.

fs-2

Deretter skal du søke i katalogdatabasen over filmnummer. Dette gjøres ved å trykke på lenken «Film/Fiche Number» som vist nedenfor. Trykk på denne og du får opp mulighet til å skrive inn nummeret.

fs-3

Den spør så etter filmnummeret – skriv inn det nummeret som vi har funnet, og trykk deretter på knappen «Search» (Søk) – da får du opp de treff som er registrert mot dette filmnummeret.

fs-4

Her ser vi at vi fikk 1 treff – vi vet da litt mer om hvor vi skal lete for å finne frem til primærkilden.

fs-5