Kaperfart var et ofte benyttet virkemiddel når det kom til krigføring til sjøs. Man innhentet godkjennelse fra myndighetene og kunne således bedrive «godkjent sjørøveri». Uten denne godkjennelsen så ville man være en simpel sjørøver – og bli straffet som så dann. Kaperfarten i Norge kjenner man allerede fra Alv Erlingsson d.y. sin tid allerede i 1289 og dette ble fremholdt helt til 1856 hvor da alle Europeiske land avsto fra denne type virksomhet i det som da ble kjent som Parisdeklarasjonen. Det var dog ikke før i 1907 at det siste landet signerte under Haagkonvensjonen.
Mot nåtiden så er det eidsvollmannen Henrik Carstensen (1753-1835) som da nok ble den mest kjente av de siste kaperne her til lands. Men min historie starter mye lengre tilbake i tid.
Rundt år 1500 så ble en liten gutt født, trolig i Seim, Kvinnherad. Han fikk navnet Kristoffer og var sønn av en Trond. Noe særlig mer enn det vet man ikke, selv om det foreligger mange hypoteser til hvem hans foreldre kan være. Han må nok trolig komme fra en godt etablert slekt og neste gang vi hører om ham så er det når han i april 1537 flykter fra Trondheim til Nederland sammen med erkebiskop Olav Engelbrektsson (1480-1538).